Mi?rcoles, 02 de abril de 2008
Publicado por negraycriminal @ 18:58
Comentarios (0)  | Enviar
Trenta cinc originals opten al premi literari en català de novel·la negra, d’intriga i policíaca “Crims de Tinta”

 

El premi, instaurat aquest any pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, és el més ben dotat del gènere en català, amb 25.000 euros

 

La novel·la guanyadora, que es donarà a conèixer el proper 18 d’abril, serà publicada per l’editorial La Magrana

 

Un total de 35 originals s’han presentat al premi literari “Crims de Tinta” de novel·la negra, d’intriga i policíaca instaurat aquest any pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i que es fallarà el proper dia 18 d’abril.

 

El lliurament del premi, que està dotat amb 25.000 euros, el més ben dotat de la literatura catalana en aquesta especialitat, es durà a terme durant la celebració, el proper dia 24 d’abril, del Dia de les Esquadres.

 

El premi ha estat creat en l’any en que es commemoren els 25 anys de la llei de creació del Cos de Mossos d’Esquadra i en que coincideix la finalització del desplegament dels Mossos d’Esquadra a Catalunya.

 

A més a més, l’objectiu del premi és fomentar la creativitat literària en llengua catalana en aquells gèneres que tracten de temàtiques relacionades amb els àmbits competencials de la conselleria, aprofundir en la integració social dels fets policials i apropar la cultura i la policia.

 

Es tracta d’un dels pocs premis de novel·la negra que patrocina una institució pública responsable del serveis de policia.

 

El premi Crims de Tinta, creat amb la col·laboració de l’editorial La Magrana, del grup RBA, i el llibreter Paco Camarasa, és el segon concurs literari dedicat a la novel·la negra d’intriga i policíaca escrita en català, després del Ferran Canyameres, que convoca Omnium Cultural de Terrassa.

 

El jurat del premi Crims de Tinta està format pel llibreter Paco Camarasa, responsable de la llibreria Negra i Criminal i comissari de les jornades BCNegre ; la directora editorial de La Magrana, Isabel Obiols; el filòleg i professor de català de la Universitat de Grenoble, Alex Martín Escribà, especialista en novel·la policíaca catalana i coordinador del Congrés de Novel·la i Cinema Negre que cada any organitza la Universitat de Salamanca; el director de la biblioteca La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat, especialitzada en novel·la negre, Jordi Canal; i la directora general del Joc i d’Espectacles del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Mercè Claramunt.


 


Comentarios