Martes, 09 de marzo de 2010
Publicado por negraycriminal @ 10:22
Comentarios (0)  | Enviar


PETROS MÁRKARIS, ANDREU MARTÍN I CARLES QUÍLEZ SERAN ALGUNS DELS CONVIDATS A LA SEGONA SETMANA D'OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES.


OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES, continua desvetllant noms i activitats que es desenvoluparan durant les quatre setmanes del mes d'abril a la ciutat d'Olot que acollirà a nombrosos escriptors, estudiosos i aficionats al gènere negre-criminal.
Organitzat per l'Institut de Cultura de la ciutat d'Olot, la Biblioteca Marià Vayreda i coordinat per Àlex Martín Escribà, el Festival pretén abordar totes les disciplines del gènere i demostrar l'excel·lent estat de salut en què es troba actualment el gènere.
Si fa uns dies anunciàvem les activitats de la primera setmana del festival amb la presència de l'escriptor cubà Leonardo Padura, el llibreter i agitador cultural Paco Camarasa, l'especialista Jordi Canal i la presència de taules rodones i concerts al llarg de tot el mes, durant la segona setmana comptarem amb la presència de l'escriptor grec Petros Márkaris, creador del comissari Kostas Jaritos que ens oferirà una conferència amb el títol Crim i delinqüència. Per la seva banda, Andreu Martín ens parlarà de la seva obra literària amb una ponència al voltant de la Realitat i ficció a la novel.la negra i continuarà la setmana amb el ja revelat Carles Quílez que sota el títol de Del periodisme a la literatura: la recerca de la no-ficció, ens sorprendrà amb alguns aspectes entre les estretes relacions de les dues matèries. Per tancar la temàtica entre ambdues disciplines l’última activitat de la segona setmana tindrà lloc el dissabte 17 amb la celebració d’una taula rodona amb la presència d’escriptors i periodistes com l’esmentat Carles Quílez, Mariano Sánchez Soler, Josep Torrent i Carles Monguilod entre d’altres.

Respecte altres activitats de la segona setmana cal destacar que com cada dimarts es projectarà una pel·lícula de cinema negre i policíac organitzat per la Filmoteca de la mateixa ciutat. Pel que fa als concerts de la segona setmana Dani Nel.lo, Santiago Suarez i Andreu Martín ens oferiran el concert "Un saxo negre". Al final de l'espectacle se servirà un còctel.
A part de les intervencions hi haurà sempre un col.loqui amb el públic.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web:
www.olotnegre.cat

 PETROS MÁRKARIS, ANDREU MARTÍN Y CARLES QUÍLEZ SERÁN ALGUNOS DE LOS INVITADOS EN LA SEGUNDA SEMANA DE OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES.

OLOT NEGRE: TEMPS DE PARAULES, contínua desvelando nombres y actividades que se van a desarrollar durante las cuatro semanas del mes de abril en la ciudad de Olot que acogerá a numerosos escritores, estudiosos y aficionados al género negro-criminal.

Organizado por el Instituto de Cultura de la ciudad de Olot, la Biblioteca Marià Vayreda y coordinado por Àlex Martín Escribà, el Festival pretende abordar todas las disciplinas del género y demostrar el excelente estado de salud en el que se encuentra actualmente el género.

Si hace unos días anunciábamos ya las actividades de la primera semana del festival con la presencia del escritor cubano Leonardo Padura, el librero y agitador cultural Paco Camarasa, el especialista Jordi Canal y la presencia de mesas redondas y conciertos a lo largo de todo el mes, durante la segunda semana contaremos con la presencia del escritor griego Petros Márkaris, creador del comisario Kostas Jaritos que nos ofrecerá una conferencia con el título Crimen y delincuencia. Por su parte, Andreu Martín nos hablará de su obra literaria con una ponencia en torno a la Realidad y ficción en la novela negra y continuará la semana con el ya desvelado Carles Quílez que bajo el título de Del periodismo a la literatura: la búsqueda de la no-ficción, nos sorprenderá con algunos aspectos entre las estrechas relaciones entre novela negra y periodismo. Para cerrar la temática entre ambas disciplinas la última actividad de la segunda semana tendrá lugar el sábado 17 con la celebración de una mesa redonda con la presencia de escritores y periodistas como el citado Carles Quílez, Mariano Sánchez Soler, Josep Torrent y Carles Monguilod entre otros.

Respecto otras actividades de la segunda semana cabe destacar que cada martes se proyectará una película de cine negro y policiaco organizado por la Filmoteca de la misma ciudad. En cuanto a los conciertos de la segunda semana Dani Nel.lo, Santiago Suárez y Andreu Martín nos ofrecerán el concierto “Un saxo negro”. Al final del espectáculo se servirà un cocktail.

Aparte de las intervenciones habrá siempre un coloquio con el público.

Para más información pueden consultar la página web:
www.olotnegre.cat
Comentarios