Lunes, 22 de marzo de 2010
Publicado por negraycriminal @ 17:39
Comentarios (0)  | Enviar

BIBLIOTECA LA BÒBILA. Fons especial de gènere negre i policíac

http://bobila.blogspot.comPrimavera negra

Passades les vacances de Pasqua, i ja amb Caminos cruzados d’Erlantz Gamboa a les mans, la novel·la guanyadora del Premi L’H Confidencial 2010, ens endinsem en el mes més trepidant del trimestre. A més de la tradicional diada del llibre de Sant Jordi, hi ha dues cites importantíssimes per als amants de la novel·la negra: Olot Negre <www.olotnegre.cat>, un macrofestival que omplirà del 6 al 30 d’abril, amb convidats com Leonardo Padura, Petros Márkaris, Donna Leon, Massimo Carlotto i molts més; i el VI Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca <www.congresonegro.com>, del 27 al 30 d’abril.

A la Bòbila el dimarts 20 d’abril, a les 19 h. presentarem la novel·la El vampiro de Cartagena, de Fernando Gómez, autor ja conegut per les anteriors novel·les Cero negativo i El misterio de la calle Poniente.

El dimarts 27 d’abril, a les 19 h. tindrem Jerónimo Tristante a la Bòbila, l’autor de El misterio de la casa Aranda i El caso de la Viuda Negra, porta ara el detectiu Víctor Ros a Barcelona i ens presenta El crimen de la calle Calabria.

Per al mes de maig hem preparat un Cicle de Cinema Negre poc habitual: Heredia & Asociados, per tal de difondre l’obra de l’escriptor xilè Ramón Díaz Eterovic. El cicle constarà d’un documental sobre l’autor, El rostro oculto de las palabras, i set capítols de la sèrie  que sobre el personatge creat per Díaz Eterovic va produir la televisió xilena el 2005  Tots els dijous de maig a les 19 h. Un primer contacte amb el detectiu Heredia, que també trobareu a les prestatgeries del fons especial.

El Club de Lectura de Novel·la Negra del mes de maig es reunirà el darrer dimarts del mes, el dia 25 a les 19 h., per comentar El espía imperfecto, de José L. Caballero, una història sobre agents del CNI i dirigents d’ETA.  El dia següent, el 26, també a les 19 h., el T3 Club de Lectura es trobarà per parlar de la novel·la Firmin, de Sam Savage. També el mes de maig té el seu festival, Maig Negre <alucine.org/cosechanegra>, a la Universitat d’Alacant, del 26 al 29 de maig

El 2 de juny a les 19 h., tindrem un convidat d’excepció: l’escriptor veneçolà de novel·la negra Marcos Tarre per parlar-nos de Conflictos y novela negra en Latinoamérica, un recorregut per les diferents violències que pateix l’Amèrica Llatina i com es reflexen a la novel·la negra.

_____________________________________________________________________________________

Pasadas las vacaciones de Semana Santa, y ya con Caminos cruzados de Erlantz Gamboa en las manos, la novela ganadora del Premio L’H Confidencial 2010, nos adentramos en el mes más trepidante del trimestre. Además de la tradicional festividad del libro de Sant Jordi, hay dos citas importantísimas para los amantes de la novela negra: Olot Negre <www.olotnegre.cat>, un macrofestival que se prolongará del 6 al 30 de abril, con invitados como Leonardo Padura Petros Márkaris, Donna Leon, Massimo Carlotto y muchos más; y el VI Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca <www.congresonegro.com>, del 27 al 30 de abril.

En la Bòbila el martes 20 de abril, a las 19 h. presentamos la novela El vampiro de Cartagena, de Fernando Gómez, autor ya conocido por las anteriores novelas Cero negativo y El misterio de la calle Poniente.

El martes 27 de abril, a las 19 h. tendremos a Jerónimo Tristante en la Bòbila, el autor de El misterio de la casa Aranda y El caso de la Viuda Negra, lleva ahora al detective Víctor Ros a Barcelona y nos presenta El crimen de la calle Calabria.

Para el mes de mayo hemos preparado un Ciclo de Cine Negro poco habitual: Heredia & Asociados, para difundir la obra del escritor chileno Ramón Díaz Eterovic. El ciclo constará de un documental sobre el autor, El rostro oculto de las palabras, y siete capítulos de la serie que produjo la televisión chilena en 2005 sobre el personaje creado por Díaz Eterovic. Todos los jueves de mayo a las 19 h. Un primer contacto con el detective Heredia, que tambieén encontrareis en las estanterías del fondo especial.

El Club de Lectura de Novela Negra del mes de mayo se reunirá el último martes del mes, el 25 de mayo a las 19 h., para comentar El espía imperfecto, de José L. Caballero, una historia sobre agentes del CNI y dirigentes de ETA. Al dia siguiente, el 26, también a las 19 h., el T3 Club de Lectura se encontrará para tratar de la novela Firmin, de Sam Savage. También el mes de mayo tiene su festival, Mayo Negro <alucine.org/cosechanegra>, en la Universidad de Alicante, del 26 al 29 de mayo.

El 2 de junio a las 19 h., tendremos a un invitado de excepción: el escritor venezolano de novela negra Marcos Tarre para hablarnos de Conflictos y novela negra en Latinoamérica, un recorrido por las diferentes violencias que sufre América Latina y como se reflejan en la novela negra.

Biblioteca la Bòbila   http://labobila.tk__________________________________________________
Jordi Canal
Biblioteca la Bòbila
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
Tel. 934 807 438
Comentarios