Mi?rcoles, 28 de septiembre de 2011
Publicado por negraycriminal @ 18:21
Comentarios (0)  | Enviar

 

PER ANOTAR A L´AGENDA
 
 
DIVENDRES, 11 DE NOVEMBRE, A LES 19 HORES
 
Presentacio del llibre
 

 
La Cua de Palla:
retrat en groc i negre
 
Jordi Canal i Artigas / Àlex Martín Escribà
 
 
 
Parlar de La Cua de Palla és traçar una història de gairebé cinquanta anys, atzarosa, plena d'alts i baixos, de grocs i negres, que ha portat i encara porta molta "cua". A les vostres mans teniu un llibre que pretén ―sense pistola en mà― convertir-se en un assaig de referència del que ha estat la història de la col·lecció de novel·la criminal més important de Catalunya. Bona part d'aquests raonaments ens han dut a compilar, analitzar, explicar i il·lustrar la gran repercussió que La Cua de Palla ha tingut i encara té en el nostre imaginari col·lectiu. Vista la seva transcendència i importància calia fer-ne una anàlisi completa que englobés tota la seva trajectòria.
 
La història i anàlisi de totes les etapes de
La Cua de Palla
 
Una història del gènere negre i policíac des
dels anys seixanta a Catalunya i Espanya
 
Una obra de consulta sobre la col·lecció
i les seves adaptacions cinematogràfiques
 
32 pàgines il·lustrades amb
les cobertes de La Cua de Palla
 
Jordi Canal i Artigas (Berga, 1955). Bibliotecari i difusor del gènere negre i policíac. Director de la Biblioteca la Bòbila de l'Hospitalet, primera biblioteca pública del país dedicada a aquesta especialitat; és el creador del fanzine L'H Confidencial i del primer club de lectura de novel·la negra a l'Estat espanyol. Des de 2007 coordina del Premi internacional de novel·la negra L'H Confidencial.
 
Àlex Martín Escribà (Barcelona, 1974). Professor de llengua i literatura catalanes i codirector del Congrés de Novel·la i Cinema Negre a la Universitat de Salamanca. Part de la seva activitat investigadora se centra en l'estudi del gènere negre i policíac en llengua castellana i catalana. És autor de diverses publicacions sobre el gènere negre entre les que destaca Catalana i criminal, un assaig que recull l'estudi de la novel·la policíaca catalana del segle XX.
 
Coberta de Jordi Fornas
Jordi Fornas (Barcelona, 1927- 2011) va dissenyar les cobertes de "La Cua de Palla" de 1963 fins 1970, i les de "Seleccions de la Cua de Palla" de 1981 fins 1996.
 
Cap i Cua, pròleg de Xavier Coma
Xavier Coma (Barcelona, 1939) especialista de la novel·la negra nord-americana, va ser director de "Seleccions de la Cua de Palla" de 1985 fins 1996.
 
 
 
Editorial Alrevés presenta...
 
L'obra definitiva sobre La Cua de Palla!
 

Comentarios