Viernes, 20 de enero de 2012
Publicado por negraycriminal @ 18:32
Comentarios (1)  | Enviar

Presentació de BCNegra

31.01.2012

19.00h


Presentació a València de la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona "BCNegra 2012".

Conferència “Açò amb Franco no passava (novel·la negra i democràcia)” a càrrec de Paco Camarasa (comissari de la Trobada) i taula rodona “Barcelona, ciutat del crim... literari” amb Paco Camarasa i els escriptors David C. Hall i Carlos Zanón.

Amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de Barcelona

---

Organitzada des de 2005 per l’ICUB, la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona converteix anualment la capital catalana en el centre mundial d’aquest gènere literari, amb la presència dels principals escriptors i editors internacionals. Les conferències i taules rodones es complementen, a més, amb actuacions musicals i teatrals, amb cicles cinematogràfics i amb tota una sèrie d’activitats que en garanteixen l’èxit i la implicació de la ciutat, per convertir-la en una de les cites més importants del panorama literari. Durant el seu transcurs es lliura també el prestigiós premi “Pepe Carvalho”, obtingut en edicions anteriors per autors com ara Francisco González Ledesma, Hening Mankell, Ian Rankin o Andreu Martin. En l’edició actual es lliurarà a l’autor grec Petros Márkaris.

Enguany, a més, la BCNegra es presenta a València per primera vegada.

Paco Camarasa, llibreter valencià que es va establir a Barcelona a principis de la dècada de 1980, regenta actualment la llibreria Negra y Criminal al barri de la Barceloneta. És un dels principals especialistes en novel·la negra i impulsa tot tipus d’iniciatives per a la seua difusió (tallers de lectura, seminaris, col·laboracions en premsa, ràdio i televisió, etc.) i especialment la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona “BCNegra”, de la qual n’és el comissari.

David C. Hall va néixer a Madison, Wisconsin (EUA) al 1943. Viu a Barcelona des de 1974 on ha treballat com a professor i traductor. Ha participat en seminaris, cursos i conferències de literatura, escriptura i gènere negre en la Universitat de Barcelona, la UPEC, la Universitat de Lleida i la Universitat d’Alacant i ha participat en jornades com les de Maig Negre d’Alacant, la Semana Negra de Gijón i l’Encontre d’Escriptors dels Premis Octubre de València. Fins ara, havia publicat tres novel·les de gènere negre, escrites originàriament en anglès: Cuatro días (1984), No quiero hablar de Bolivia (1988) i Billete de vuelta (1990). Aquesta darrera, va ser publicada també com a Return Trip Ticket als EUA per St. Martin's Press (1992). L’any 2011 va guanyar el Premi de Novel·la Negra “Ciudad de Getafe” amb l’obra Barcelona Skyline (Edaf).

Carlos Zanón
(Barcelona, 1966) és conegut especialment com a poeta, tot i que també ha treballat per al teatre, la cançó i la crítica i la difusió literària. La seua primera novel·la negra, Tarde, mal y nunca (RBA) va guanyar el 2009 el premi Brigada 21 i va quedar finalista del Memorial Silverio Cañada. Posteriorment han aparegut les edicions italiana, francesa, anglesa i holandesa.
Aquest 2012 acaba d’aparèixer la seua segona novel·la negra, No llames a casa (RBA) que serà portada al cinema per Daniel Calparsoro.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

 

 


Comentarios
Publicado por Invitado
Viernes, 20 de enero de 2012 | 19:48

Fake!!! 

http://www.flickr.com/photos/[email protected]/4416043622

caida de mandibulas