Lunes, 23 de julio de 2012
Publicado por negraycriminal @ 13:59
Comentarios (0)  | Enviar

L’Associació del Festival de Cinema de Manresa, organitzadora del Festival Internacional de Cinema Negre, ha acordat suspendre la celebració de la 14ena edició prevista pel proper mes de novembre. 

D’acord amb el context econòmic i social que estem vivint, el FECINEMA va preveure un pressupost de crisis per poder continuar, prenent la decisió de no rebaixar la qualitat ni retrocedir en la trajectòria del certamen, si no es podia assolir. 

En data d’avui no tenim cap compromís per part de les administracions publiques que garanteixin la aportació contemplada en el pressupost, i  després de  les gestions efectuades amb una llarga llista de firmes comercials i empreses tant del nostre territori com de la resta del país, tampoc s’han cobert les expectatives de patrocini privat. 

Volem agrair el suport de l’Ajuntament de Manresa, que ha estat la única institució publica que en data d’avui havia pres un ferm compromís amb la organització, garantint la seva aportació econòmica i mantenint-la respecte a la darrera edició sense cap retallada. 

També volem donar les gracies a  les institucions, empreses  col·laboradores, mitjans de comunicació, productores, distribuïdores, premiats, convidats, membres dels diferents jurats, empreses i professionals que han dut a terme tasques d’organització, i molt especialment a tots els voluntaris i voluntàries, que ens han ajudat a fer possible aquets tretze anys de Festival.  Gràcies a tots ells, tant el públic, com la premsa especialitzada i la industria cinematogràfica,  han destacat l’alt nivell de qualitat, el rigor i la trajectòria ascendent del certamen al llarg de la seva historia,  el millor premi que ha pogut rebre la nostra tasca. 

Amb tot, el FECINEMA  no es resigna a desaparèixer i buscarà  noves fórmules i nous formats d’acord amb les possibilitats econòmiques i amb l’entorn cada vegada més global. Hem iniciat el treball per proposar un certamen on-line, en el que tinguin cabuda curtmetratges, llargmetratges, guions i còmics, i on la interactivitat sigui molt més elevada mercès als recursos tecnològics. Continuarem amb les premisses d’oferir un producte de qualitat, augmentar la repercussió i promocionar el nom de Manresa. Esperem que a finals d'aquest any us puguem presentar la estructura d’aquesta nova aposta manresana per la cultura. 

Us mantindrem informats. Fins a la propera, i de nou… GRACIES!

 

La Asociación del Festival de Cine de Manresa, organizadora del Festival Internacional de Cine Negro, ha acordado suspender la celebración de la XIV Edición prevista para el próximo mes de noviembre.  

De acuerdo con el entorno social y económico que nos afecta, el FECINEMA elaboro un presupuesto de crisis para poder continuar, tomando la decisión de no rebajar la calidad ni retroceder en la trayectoria del certamen, si no se podia conseguir. 

En fecha de hoy no tenemos ningún compromiso por parte de las administraciones publicas que garanticen la aportación económica contemplada en el presupuesto, y después de las gestiones efectuadas con una larga lista de firmas comerciales y empresas, tampoco se han cubierto las expectativas de patrocinio privado. 

Queremos agradecer el soporte del Ayuntamiento de Manresa, única institución publica que se ha comprometido con la organización sin aplicar ningún recorte. 

También queremos dar las gracias a las instituciones, empresas colaboradoras, medios de comunicación, productoras, distribuidoras, premiados, invitados, miembros de los diferentes jurados, empresas y profesionales que han realizado trabajos para la organización, y muy especialmente a todos los voluntarios y voluntarias que nos han ayudado a poder realizar trece años de Festival. Gracias a todos ellos, tanto el público como la prensa especializada y la industria cinematográfica, han destacado el alto nivel de calidad, el rigor y la trayectoria ascendente del certamen a lo largo de su historia, el mejor premio que ha podido recibir nuestro trabajo. 

A pesar de todo,  el FECINEMA no se resigna a desaparecer i buscara nuevas formulas y nuevos formatos de acuerdo a las posibilidades económicas y al entorno cada vez más global. Hemos iniciado el trabajo para proponer un certamen on-line en el que tengan cabida largometrajes, cortometrajes, guiones y comics, y donde la interactividad sea el elemento clave gracias a los recursos tecnológicos. Continuaremos con los objetivos de ofrecer un producto de calidad, aumentar la repercusión, y promocionar el nombre de Manresa. Esperamos que a finales de este año podamos presentar la estructura de esta nueva apuesta manresana por la cultura.  

Os mantendremos informados, Hasta la próxima, y de nuevo... ¡GRACIAS!


Comentarios