Jueves, 26 de julio de 2012
Publicado por negraycriminal @ 8:17
Comentarios (0)  | Enviar

Donat que sóm de províncies (d'aprop, Sabadell, però comparat amb Barcelona, és un altre món) em vaig proposar fer un "tour" turístic per tal que la meva filla -de gairebé 15 anys- flipés una estoneta... i m'he ensortit!

A més dels clàssics i comercials voltants de la plaça Catalunya -peatge ineludible- ens hem endinsat en la ruta "negra i criminal" que peregrinem en les grans cites del club de lectura, quan ho rematem amb soparet a Can Lluís. Hem ampliat la ruta amb el carrer Hospital i d'altres. Carrers en els quals la mirada no et dona a l'abast per a enfocar tots els detalls, fisonomies i singularitats, ni el cervell s'ensurt, segons com, per a processar tot el que et passa pel davant. Espectacular (al menys si vas de visita, és clar)

Després, ens hem desplaçat fins a la Barceloneta, un altre barri amb personalitat i sabor diferent. Hem fet escala a cal Paco, que ens ha rebut amb un got de vi, com no... i hem sortit carregats de llibres. El bo d'en Paco, gràcies a la seva sàvia recomanació, ha estat còmplice d'un econòmic però espectacular sopar a base de peix fresc, en un local -"El Maño"- d'aquells en els quals segons qui no pararia ni a prendre una aigüa, però que tenen com a bon indici la llarga cua que s'ha format un cop nosaltres ja érem a dins. La nostra filla ha posat, d'entrada, "cara de pòker" quan ha vist el garito en qüestió (ja saveu cóm de fines són bona part de les adol·lescents). Després s'ha relaxat, suposo que en primera instància valorant la baixa probabilitat que algun dels seus coneguts de Sabadell la detectéssin en la tasca en qüestió. Hem gaudit del sopar, hem rigut moltíssim i m'atreveixo a pensar que, finalment, li hauria agradat que algú l'hagués reconegut entre la multitud que s'apretava a l'entrada del local quan nosaltres en sortíem.

Be, només volia compartir amb vosaltres la nostra tarda negra, criminal i multiètnica a dos barris amb solera de la capital. Per viure, em quedo, però, a on estic...

Bon estiu i bona lectura a tothom!

Ricard


Comentarios