Lunes, 22 de octubre de 2012
Publicado por negraycriminal @ 19:26
Comentarios (0)  | Enviar

Biblioteca la Bòbila

fons especial de gènere negre i policíac

http://bobila.blogspot.com

Premi L'H Confidencial 2013

premi internacional de novel·la negraS’han presentat 78 originals a la setena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial
Tres dels candidats al premi són de L’Hospitalet
L’obra guanyadora es donarà a conèixer el gener de 2013

Un total de 78 originals s’han presentat a la setena edició del Premi Internacional de novel·la negra L’H Confidencial. L’obra guanyadora escollida pel jurat es donarà a conèixer el pròxim mes de gener. El guardó el convoca conjuntament l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i és promogut per la Biblioteca la Bòbila.

Els participants, que han de presentar obres inèdites escrites en català o castellà, són de procedència ben diversa i cal destacar la presència de tres hospitalencs entre els candidats. 15 procedeixen d’altres zones de Catalunya; 45 són de la resta de l’Estat (Aragó, Canàries, País Valencià, País Basc, Castella-Lleó, Madrid, Andalusia, Extremadura, Astúries i La Rioja). De fora de d’Espanya se n’han presentat 12, de països tan diversos com Mèxic, Estats Unitats, Argentina, Holanda, Cuba, Xile i Finlàndia.

En aquesta edició predominen els originals presentats en llengua castellana, 75 davant de 3 en català.
A partir d’ara, un lector especialitzat farà una tria de les millors novel·les presentades. La decisió final la prendrà un jurat presidit pel regidor de Cultura i format per la responsable de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i dos lectors apassionats del gènere negre seleccionats per la biblioteca. El veredicte es farà públic el gener de 2013.

El guanyador o guanyadora rebrà els 12.000 euros amb què està dotat el guardó i Roca Editorial s’encarregarà de publicar-la. El lliurament del premi es farà el 16 de març, a la Biblioteca la Bòbila.

El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial es va lliurar per primera vegada el 2007 i s’ha convertit en un dels premis de novel·la negra més prestigiosos i millor dotat dels convocats a Espanya d’aquesta especialitat.

Guanyadors de les anteriors edicions:
Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (2007)
Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (2008)
El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (2009)
Caminos cruzados, d’Erlantz Gamboa (2010)      
Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (2011)
La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (2012)

<<NovelaNegra2013.tif>>

Premio L'H Confidencial 2013

premio internacional de novela negra

Se han presentado 78 originales a la séptima edición del Premio Internacional de Novela Negra L’H Confidencial
Tres de los candidatos  al premio son de L’Hospitalet
La obra ganadora se dará a conocer en enero de 2013

Un total de 78 originales se han presentado a la séptima edición del Premio Internacional de novela negra L'H Confidencial. La obra ganadora escogida por el jurado se dará a conocer el próximo mes de enero. El galardón lo convoca conjuntamente el Ayuntamiento de L'Hospitalet y Roca Editorial y es promovido por la Biblioteca la Bòbila.

Los participantes, que tienen que presentar obras inéditas escritas en catalán o castellano, son de procedencia bien diversa y cabe destacar la presencia de tres hospitalenses entre los candidatos. 15 proceden de otras zonas de Catalunya; 45 son del resto del Estado (Aragón, Canarias, País Valenciano, País Vasco, Castilla-León, Madrid, Andalucía, Extremadura, Asturias y La Rioja). De fuera de España se han presentado 12, de países tan diversos como México, Estados Unidos, Argentina, Holanda, Cuba, Chile y Finlandia.

En esta edición predominan los originales presentados en lengua castellana, 75 frente a 3 en catalán.
A partir de ahora, un lector especializado seleccionará las mejores novelas presentadas. La decisión final la tomará un jurado presidido por el regidor de Cultura y formado por la responsable de Biblioteques de L'Hospitalet, un representante de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila y dos lectores apasionados del género negro seleccionados por la biblioteca. El veredicto se hará público en enero de 2013.

El ganador o ganadora recibirá los 12.000 euros con que está dotado el galardón y Roca Editorial se encargará de publicarla. La entrega del premio tendrá lugar el 16 de marzo, en la Biblioteca la Bòbila

El Premio Internacional de Novela Negra L'H Confidencial se entregó por primera vez en 2007 y se ha convertido en uno de los premios de novela negra más prestigiosos y mejor dotado de los convocados en España de esta especialidad.

Ganadores de las anteriores ediciones:
Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (2007)
Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (2008)
El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (2009)
Caminos cruzados, d’Erlantz Gamboa (2010)      
Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (2011)
La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (2012)
Comentarios